Az immáron négy éve futó online gengszter szerepjátékról, az eMaffiáról szeretnék néhány sort írni, hogy melyek voltak a maffia játék történetében nagyobb mérföldkövek, melyek oda vezettek, hogy mára már a több mint 16.000 fős játéktáborával az egyik legnépszerűbb online gengszter szerepjáték lett.
 
Kiindulópontként, 2011. március 23-át jelölném meg, hiszen ekkor indult el ez a maffiás játék. A kezelőfelület, és layout ekkor még nagyon kezdetleges volt. Természetesen, mint minden frissen induló online játék esetében, ez is tele-tele volt hibákkal, bár ezeket csak szakavatott szemek vehették észre.
 
Az alapvető bűnözési formák, mint például lopás, rablás, zsarolás, küzdelem, illetve az ezekhez közvetlenül szükséges menüpontok (munkahely, vásárlás, MBay stb.) voltak ekkor még csak elérhetők.
 
Az első pillér a maffia játék történetében, maga a Prémium bevezetése volt, mely nem sokkal az indulást követően – 2011 júniusában - lett bevezetve. Ettől kezdve a gengszter játékosok „időt” vehettek mellyel gyorsabban tudtak fejlődni. A prémium menüpont fejlesztését a mai napig nem hagytuk abba, így szinte folyamatosan bővítjük újabb- és újabb lehetőségekkel a gyorsabb / jobb eredmény érdekében.
 
Hasonló mérföldkőnek számíthatjuk, a család bevezetését, mely az eredeti tervekkel ellentétben, csak az indulást követő fél évre rá vetette meg lábát az online játék történetében. A család menüpontot azóta is folyamatosan fejlesztjük, hisz lényegében mára már ez lett a gengszter játék központi eleme és mozgatórugója.
 
Nem sokkal a játék 3 éves évfordulója előtt, 2013 márciusában a maffia játék fórum része is teljes átalakításon esett át. Ettől a fejlesztéstől kezdve, azt egy külső linken keresztül érhették el, így nem csak kizárólag a játék online maffia tagjai élvezhették szólás-, véleménynyilvánítási jogaikat, hanem történetesen bárki, aki erre a fórumra regisztrált.
 
Végül, de nem utolsó sorban említeném a gengszter játék históriájában várható következő, de remélhetőleg nem a legutolsó mérföldkövet, amely maga a Póker, és annak fejlesztése lesz. A póker, a maffia szerepjáték egyik alapja, ám már nem várat sokat magára, hisz a maffia játék tulajdonosai ugyanis a 2015-es év elején szándékozzák béta verzióban bevezetni, és remélhetőleg nagyjából egy-két hó elteltével, - de legkésőbb a nyárra - letesztelt és javított 1.0-ás verzióban is futhat majd.
 
Ez volt az elmúlt 4 év zanzásítótt változata. Ezen kívül számos egyéb és hasznos fejlesztés került a játékba, melyek részletes leírását minden érdeklődő megtalálja a fórumban. Ezt a bemutató sorozatot tovább folytatjuk a jövőben, ahol igyekszünk mindig az újabb és újabb mérföldkövekről egy rövid bemutatót írni.
2015.02.10. 13:04
Sokan teszi fel nekünk ezt a kérdést, melyre sok esetben nagyon könnyű válaszolni.
 
Egyrészről megtalálhatsz benne minden tipikust, mely a legtöbb maffia játékban benne rejlik, pl.: bűnözések, családok, utcai párharc, örömlányok futtatása, fegyvernepperkedés, leszámolás stb. Másrészről megtalálhatsz benne minden egyedit, mely a legtöbb maffia játékban nincs. Így például hamarosan lehetőséged lesz egy saját fejlesztésű pókerasztalhoz ülni, hogy eljátszd feleslegesnek tűnő pénzed, vagy felmehetsz a gengszter játék fórumoldalára, ahol ötleteket, véleményeket oszthatsz meg a játékkal kapcsolatban, vagy akár ha eléggé megbízhatónak és lelkesnek tűnsz, lehetőséged adódhat bekerülni a staffba hogy személyesen is megismerkedhess velük.
 
Ez nem csak egy tipikus maffiás játék. Itt a staff tagok folyamatosan ellenőrzik és felügyelik a játék működését, és minden erejükkel azon vannak, hogy fenntartsák a motiváltságot, illetve hogy kizárják azokat a játékosokat, akik a gengszter játék közösségének bomlasztására törekszenek. Ezáltal a multi-szűrést a staff tagok nagyon szigorúan veszik, és ellenőrzik. Minden olyan próbálkozást, törekvést, mellyel rosszindulatú játékosok, tisztességtelen úton próbálnak másokat megkárosítva meggazdagodni, - csírájában igyekeznek elfojtani.
 
A multi-szűrést azoknak a maffiás játék szereplőinek találták ki, akik tisztességes úton szeretnének tisztességtelen bűnözéseket (lopás, rablás stb.) végrehajtani.
Mindemellett a tisztességes játékosokat jutalmazzák. Azok a gengszterek, akik szabálytalanságot jelentenek, jutalomban részesülnek. Ez leginkább pénzjutalom szokott lenni, de kivételes esetekben prémium osztásokra is sort szoktak keríteni. Ez az, amiben még kitűnik az eMaffia, bármilyen más maffiás szerepjáték közül. Hiszen itt tényleg az a cél, hogy az emberek szórakozásképp, pihenésképp jöjjenek fel. Ide kikapcsolódni, időt eltölteni vágynak. Nem azért, hogy egy online maffia játék rosszindulatú tagja elvegye a nehezen összekuporgatott pénzét.
 
Ha Te is szeretnél egy olyan online gengszter szerepjáték részese lenni, ahol az üzemeltetők legfőbb célja az, hogy Te itt kikapcsolódj, és jól érezd magad, akkor regisztrálj az eMaffia.hu oldalon, vagy ajánld a maffiás játékot másnak is!
2015.01.28. 12:24
Az eMaffia.hu, egy böngészőben játszható maffia online gengszter szerepjáték. A játékhoz nincs szükség semmiféle program letöltésére vagy telepítésére. Tekintettel arra, hogy ez egy maffia szerepjáték, így itt biztosan nem lesz hiány bűnözésben, zsarolásban és csalásban sem.
 
Lássuk csak, miből épül fel ez a maffia szerepjáték?!
Ez egy olyan maffiás játék, mely teljesen valósághűen adja vissza a modern kori bűnözések, és a korrupcióval teli mindennapokat. Ezáltal például csavaroghatsz a belváros utcáin, közben kirabolhatsz egy hajléktalant, vagy egy utcazenészt. Ha pénzed már van, akkor csak azt kellene kitalálnod, hogy mivel tudnád elütni az időd vagy hogy hova menj szórakozni. Na de hova? És főleg hogyan? Busszal nem járnak a maffiózók, még egy maffia szerepjáték esetében sem… Nincs autód… Ne felejtsd el jó barátom, hogy Te bizony még mindig a belváros utcáit járod! Nézz körül az utcán, és keress egy jó verdát. Kösd el, tedd a magadévá. Jó, rendben van. Pénzed, és verdád már van. Na de hova menj? Jó kis kupleráj van a város másik végén, ahol a maffia játék legkeményebb és legaktívabb online játékosai gyülekeznek. Ez itt a Night Club. Itt tudsz beszélgetni, ismerkedni, vagy akár felszedni egy jó kis örömlány… Ha meguntad, át is mehetsz a Casinóba, hogy pókerezz egy kellemest a gengszter játék bármely tagjával.
 
Pénzed, kocsid, csajod van. Mi hiányzik még?
Hát talán egy jó kis család, és az ezzel járó tekintély…? Sokszor vagy online a maffia játékban? Mert akkor játszi könnyedséggel bekerülhetsz bármelyik nagy családba. Itt leginkább ugyanis ez számít. Ha elég aktív játékos vagy, akkor a legnagyobb maffia játék donjai felfigyelnek Rád, és onnantól kezdve már csak hátradőlve kell várnod a jobbnál jobb ajánlatokat.
Ha bekerültél, egy a lényeg: segíts a lehető legtöbb módon a családod, és viszonzásképp akár milliókat is kereshetsz. Kémleld ki az ellenséges családok üzleteit, vagy foszd le a főhadiszállásukat. Támadd a gengszter játék családjait, családtagjait, amortizáld le Őket minél jobban, hogy ezzel tekintélyt és hírnevet szerezz magadnak, és a családodnak is.
 
Ez csak egy variáció a sok közül arra nézve, hogyan válj egy pitiáner kis bűnözőből a maffiás játék legkeményebb legényévé, vagy úrhölgyévé. Legyen egy célod, és a célodhoz legyen terved! Sok sikert te maffiózó!
2014.06.18. 15:56
Alig fél évvel később, azaz 2011. november 29. napján, ugyan ez a hirportál az alábbi cikkel jelent meg játékunkról. Nagy elismerés ez számunkra.
 
Korábban már beszámoltunk egy hazai fejlesztésű játékról. Akkoriban mintegy 400 játékost számlált az eMaffia (online maffia/gengszter szerepjáték), mára több mint 3000-ren élvezik a játékot. Nos, azóta eltelt egy kis idő, és a még gyerekcipőben járó fejlesztések és tagok számai egészen kinőtték magukat. A fejlesztők szorgosan dolgoztak, és rengeteg újítást tettek be e cseppnyi idő alatt a játékba. Nézzük meg mikkel bővült a játék.
 
Először is a családot említeném, amellyel végre kiérdemelte elismert helyét a maffiózós játékok között. Családon belül a játékosok számos előnyre tehetnek szert. Saját illegális üzleteket vásárolhatnak meg - pl. bordélyházat vagy droglabort -, amelyekből felfejlesztése után sok pénzt vehetnek majd ki. Továbbá lehetőség van a családtagoknak szervezett bűnözésekben is részt venniük, amelyek, ha jól szervezettek, ismételten csak szép zsákmánnyal bővíthetik a bankszámláikat.
 
Második, legszembetűnőbb változás a prémium-szolgáltatás megjelenése. A prémium-szolgáltatással semmi olyan dolgot nem tudnak a játékosok megvenni, amelyet szorgalmas, ám prémiummal nem rendelkező játékosok nem érnének el. Hogy akkor mire is jó a prémium? E szolgáltatással rendelkező játékosok időt spórolhatnak meg. Például két bűnözés közötti időre feleannyit kell várni, vagy éppen egy jó ügyvéddel kiválthatja magát a játékos a sittről.
 
Ezenkívül számos kisebb-nagyobb fejlesztésre is sor került, mint például a sportfogadások kibővítése számos új sportággal, a szerencsejáték kiterjesztése (lottó, sorsjegy), továbbá a küzdelmeket kissé átalakították: amennyiben alacsonyabb szintű játékos támad magasabb szintűt, a nagyobbnak lehetősége van a támadástól számított 24 órán belül revansot vennie ellenfelétől. Emellett újabb bűnözési formákkal bővült a kínálat a játékosok számára, természetesen nagyobb összegekért. Itt említeném meg azt a sajátos bűnözési formát, amelyet tiszteletpontokért lehet űzni, s amelynek beszerzésére pedig több lehetőséget is biztosítottak a fejlesztők.
 
A gyógyszertár, és tölténygyár, továbbá a night club kibérelhetővé vált a játékosok számára. Cserébe a bérlők részesedést kapnak az eladott termékekből (pl. töltény: 10$/db, ebből a jutalék 2$).
 
A száguldás, és az autók kedvelőinek, újabb gyakorlópályákat fejlesztettek ki, amelyek segítségével több vezetési tapasztalatot zsebelhetnek be, ezáltal nagyobb esélyjel nyerhetnek ellenfeleikkel szemben. Egyedi jármű legyártatására is lehetőségük adódott a játékosoknak, ez azonban aranyba kerül. Aki szeretné nagy becsben tartott járműveit mások számára megtekinthetővé tenni, nincs más dolga, mint venni egy garázst, majd beparkolni szebbnél szebb járgányait.
 
Küldetések kerültek be a játékba, amelyek céljai: minél több bűnözés, harc (kutyaviadal, utcai verseny, küzdelem) vagy szerencsejáték megnyerése. Minden egyes küldetésnél szerezhető maximális pénz: 1 millió dollár. Ezáltal tehát a játékosok „ingyen” pénzhez juthatnak, hisz nem kell mást tenniük, csak játszani.
 
A fejlesztők elkezdték a játékot a felolvasó szoftvert használók (gyengén látok, vakok) számára is optimalizálni. Mint megtudtuk, a játékosaik között tudhattak egy gyengén látó játékost, aki felhívta a figyelmüket minden nehezen használható részre, amit sikerült maradéktalanul javítaniuk, ezáltal élvezhető játékká alakították a fogyatékkal élő játékosok számára is az eMaffiát.
 
Ha saját magatok szeretnétek szemügyre venni a játékot és annak újításait, nincs más dolgotok, mint ellátogatni annak webhelyére.
 
Forrás: jatekok.hu
2014.05.11. 12:09
Az első cikk, mely az eMaffiáról jelent meg egy kimondottan játékokkal foglalkozó hírportálon 2011. április 11. napján.
 
A böngészőben játszható játékok terén az internet elég gazdagnak mondható. Éppen ezért, ha fel szeretnénk csapni egy ország kormányzójának, vagy erősebbnél-erősebb hadseregeket szeretnénk irányítani, biztosan találunk egy pontosan az igényeinknek megfelelő játékot. De akkor sem kell kétségbe esni, ha mi inkább a békésebb játékokat kedveljük, hiszen akár egy virtuális kertet is művelhetünk a számítógépünk előtt ülve. De ez nem volt elég azoknak a hazai fejlesztőknek, akik billentyűzetet ragadtak, hogy valami egészen egyedit hozzanak létre. Bár az ötlet itt sem lett teljesen eredeti, de ma már elég nehéz volna újat alkotni. A fejlesztők abból indultak ki, hogy minden emberben ott lakozik egy kis gonosz, és mindenki szereti időnként a földről elrugaszkodva jól érezni magát. Ezekkel az elképzelésekkel született meg végül az eMaffia online gengszter szerepjáték, amely még csak 3 hete indult el, de már több mint 400 játékost számlál.
 
Belépve egy letisztult és igényesen kialakított kezelőfelület fogad minket. Az egyszerűség és az átláthatóság könnyen kezelhetővé teszi még azok számára is, akik nincsenek hozzászokva a böngészőben játszható játékokhoz. Pár óra játék után már mindenki teljesen otthonosan tudja már gengszterének életútját irányítgatni. A menürendszerben használt kifejezések ugyan eltérnek a megszokottól, de hamar ki lehet ismerni és meg lehet ezt is szokni. A kinézet mellett azért érdemes szót ejteni a lehetőségekről is. Ahogy végig néztem a menüpontokat találtam pár hiányosságot, de ami egy ilyen játékba kellhet, az már most szerepel benne: lehet lopni, rabolni, védelmi pénzt szedni, és ha egy kis társas bűnözésre vágyunk, akkor játékostársat választva műkincset is rabolhatunk. Amennyiben pedig fitogtatni szeretnénk az erőnket, lehetőségünk nyílik a többi gengszter megtámadására is. Emellett persze elmehetünk egy kis illegális autóversenyzésre, és fekvenyomóversenyen is megmutathatjuk, hogy milyen erősre edzettük ki magunkat - de persze a szerencsejáték sem maradhatott ki a játékból.
 
Már most funkciókban gazdag a játék, de azért még van mit fejleszteni rajta. A verziószámot elnézve (v0.8b) a fejlesztők sem érzik befejezettnek a munkájukat, mivel ellátták egy béta jelzővel. Bizonyára bele fog kerülni még pár érdekes és hasznos funkció, mint például a családalapítás. Ha pedig valaki kedvet kap egy kis online gengszterkedésre, a játék honlapján tudja regisztrálni magát.
 
Forrás: jatekok.hu
2014.05.11. 12:05
Ha arra vágysz, hogy kikapcsolódj, akkor jó helyen jársz! Ez ugyanis egy olyan gengszter játék, ahol kiélheted a mindennapjaidban felgyülemlő frusztrációidat.
 
Ha maffiás játék, akkor eMaffia. Ha gengszter szerepjáték, akkor eMaffia. Ha arra vágysz, hogy egy olyan online maffia játékkal jászt, melyet folyamatosan fejlesztenek, akkor szintén jó helyen jársz! Az eMaffia tudniillik egy folyamatosan fejlődő online játék, ahova heti szinten kerülnek be újabb- és újabb fejlesztések. Itt nem fogsz unatkozni! Ezt a játékot nem lehet rutinból és megszokottságból játszani! Ahhoz túlságosan is sok az újítás és nagyon sok az összefüggés.
 
Kezdetnek adunk néhány segítséget, mellyel könnyedebben tudod venni az akadályokat.
Három dolog elsajátításával ugyanis azokat a problémákat tudod orvosolni, melyekkel a legsűrűbben szokott találkozni, a maffia játék közössége.
 
Először is... a játékhoz tudnod kell taktikázni. Kövesd nyomon a fórumot, figyelgesd a híreket, és keresd meg a szándékosan meghagyott lehetőségeket, mellyel gyorsabban tudsz fejlődni, több pénzt tudsz szerezni, vagy épp erősebb lehetsz.
Másodjára... senkiben se bízz, ellenkező esetben rossz alkupozícióba kerülhetsz. És mivel ez egy gengszter játék, itt bizony égetően fontos, hogy jól keverd a lapjaid, hogy jól tudj helyezkedni.
Harmadjára... soha ne szegd meg a maffiás játék és a maffia világának legszigorúbb törvényeit:
- mindig legyen, aki tartozik Neked egy szívességgel
- legyenek kapcsolataid
- ha nincs kapcsolatod, legyen pénzed
- ha nincs se pénzed, se kapcsolatod, legyen eszed
- ha se pénzed, se kapcsolatod, se ravasz észjárásod, akkor véged van!
 
Informálódj folyamatosan, olvasd el a súgókat és értelmezd! Ha valamire rájöttél, tartsd vissza az információt, zárd el mások elől, legyen az kizárólag a Te tulajdonod. Ha mindenki tudja, nincs értéke az információnak. Ha csak Te tudod, rengeteget ér.
 
Sose felejtsd el: ez csak egy szerep, ez csak egy játék, egy gengszter szerepjáték. Szövetkezz másokkal, támadd az embereket hátba, helyezkedj jól, és garantáltan Te leszel az egyik legiszonytatóbb gengszter a maffia játék történetében.
2014.03.31. 15:01
Úgy négy évvel ezelőtt már nagyon elegünk lett abból, hogy minden online játékban van valami, amitől elmegy a kedvük, éppen ezért arra gondoltunk: létrehozunk saját magunknak egyet. A témát illetően hamar egyezségre jutottunk: gengszter szerepjáték.
Megbeszéltük, hogy ebben a maffia játékban minden benne lesz, melyet a többiben szerettünk, pusztán a lényegét tekintve lesznek nagy változások.
 
Két alapvető dologban állapodtunk meg a maffia játék fejlesztésének kezdetekor: Az első, hogy nem hanyagoljuk el a játékosokat, ahogy azt korábban velünk tették. Figyelni fogunk rájuk, és legkésőbb 24 órán belül reagálni fogunk a helpdeskes írásokra, a technikai problémákra, vagy az egyéb játékkal kapcsolatos megkeresésekre.
A második, hogy nem fog elanyagiasodni a játék. Nyilván, mint minden online játék esetében, itt is van fenntartási és fejlesztési költség, melyet havi szinten ki kell termelnie a maffia játéknak, hogy az zavartalanul működhessen tovább. Az elanyagiasodás leginkább arra vonatkozott, hogy megfogadtuk: nem teremtünk olyan helyzetet, hogy a prémiumos maffiás játék szereplői monopol helyzetbe kerüljenek, az anélkül játszókkal szemben. Az egyenlőtlen esélyek kiküszöbölése volt az egyik alapvető cél. A prémiummal, pusztán az időt tudja a gengszter szerepjáték közössége megvenni, semmi mást.
 
De nagyon elkalandoztunk, egy kicsit térjünk vissza a maffia szerepjáték kezdetére.
 
Már az indulás is nagy port kavart, s a kicsi kis közösség hamar kinőtte magát. Indulást követően fél évvel, már a GameStar nevű újságban is kapott egy hasábot, mint a legfelkapottabb, és legújabb 100%-ban hazai fejlesztésű online játék.
A cikk megjelenése után sorra jelentek meg a játékról különböző gameplay videók, további cikkek illetve leírások. A játékokkal foglalkozó hírcsatornák, illetve különböző online oldalak figyelem középpontjába került a gengszter játék, - nyilván ez a folyamatos fejlesztéseknek is köszönhető volt.
 
A GameStar cikk megjelenése óta rengeteg fejlesztés került a maffia játékba. Csak a súgók, és a játékosokat segítő leírás, nagyjából egy Egri csillagok kötetnek felel meg. Mindezek ellenére a játék egy nagyon letisztult és áttekinthető formát kölcsönöz, melyben még a leglaikusabbak is könnyedén eligazodnak.
 
Szerintem ennyi év távlatában, már joggal kijelenthetjük, hogy céljainkat és törekvéseinket, maradéktalanul sikerült beteljesítenünk ebben az online gengszter szerepjátékban. Csak remélni tudjuk, hogy mindenki, aki itt játszik osztozik maffia játékunk sikerében.
2014.03.24. 16:14
Oldalak: / 1