Az immáron négy éve futó online gengszter szerepjátékról, az eMaffiáról szeretnék néhány sort írni, hogy melyek voltak a maffia játék történetében nagyobb mérföldkövek, melyek oda vezettek, hogy mára már a több mint 16.000 fős játéktáborával az egyik legnépszerűbb online gengszter szerepjáték lett.
 
Kiindulópontként, 2011. március 23-át jelölném meg, hiszen ekkor indult el ez a maffiás játék. A kezelőfelület, és layout ekkor még nagyon kezdetleges volt. Természetesen, mint minden frissen induló online játék esetében, ez is tele-tele volt hibákkal, bár ezeket csak szakavatott szemek vehették észre.
 
Az alapvető bűnözési formák, mint például lopás, rablás, zsarolás, küzdelem, illetve az ezekhez közvetlenül szükséges menüpontok (munkahely, vásárlás, MBay stb.) voltak ekkor még csak elérhetők.
 
Az első pillér a maffia játék történetében, maga a Prémium bevezetése volt, mely nem sokkal az indulást követően – 2011 júniusában - lett bevezetve. Ettől kezdve a gengszter játékosok „időt” vehettek mellyel gyorsabban tudtak fejlődni. A prémium menüpont fejlesztését a mai napig nem hagytuk abba, így szinte folyamatosan bővítjük újabb- és újabb lehetőségekkel a gyorsabb / jobb eredmény érdekében.
 
Hasonló mérföldkőnek számíthatjuk, a család bevezetését, mely az eredeti tervekkel ellentétben, csak az indulást követő fél évre rá vetette meg lábát az online játék történetében. A család menüpontot azóta is folyamatosan fejlesztjük, hisz lényegében mára már ez lett a gengszter játék központi eleme és mozgatórugója.
 
Nem sokkal a játék 3 éves évfordulója előtt, 2013 márciusában a maffia játék fórum része is teljes átalakításon esett át. Ettől a fejlesztéstől kezdve, azt egy külső linken keresztül érhették el, így nem csak kizárólag a játék online maffia tagjai élvezhették szólás-, véleménynyilvánítási jogaikat, hanem történetesen bárki, aki erre a fórumra regisztrált.
 
Végül, de nem utolsó sorban említeném a gengszter játék históriájában várható következő, de remélhetőleg nem a legutolsó mérföldkövet, amely maga a Póker, és annak fejlesztése lesz. A póker, a maffia szerepjáték egyik alapja, ám már nem várat sokat magára, hisz a maffia játék tulajdonosai ugyanis a 2015-es év elején szándékozzák béta verzióban bevezetni, és remélhetőleg nagyjából egy-két hó elteltével, - de legkésőbb a nyárra - letesztelt és javított 1.0-ás verzióban is futhat majd.
 
Ez volt az elmúlt 4 év zanzásítótt változata. Ezen kívül számos egyéb és hasznos fejlesztés került a játékba, melyek részletes leírását minden érdeklődő megtalálja a fórumban. Ezt a bemutató sorozatot tovább folytatjuk a jövőben, ahol igyekszünk mindig az újabb és újabb mérföldkövekről egy rövid bemutatót írni.

2015.02.10. 13:04

<< Vissza