Az első cikk, mely az eMaffiáról jelent meg egy kimondottan játékokkal foglalkozó hírportálon 2011. április 11. napján.
 
A böngészőben játszható játékok terén az internet elég gazdagnak mondható. Éppen ezért, ha fel szeretnénk csapni egy ország kormányzójának, vagy erősebbnél-erősebb hadseregeket szeretnénk irányítani, biztosan találunk egy pontosan az igényeinknek megfelelő játékot. De akkor sem kell kétségbe esni, ha mi inkább a békésebb játékokat kedveljük, hiszen akár egy virtuális kertet is művelhetünk a számítógépünk előtt ülve. De ez nem volt elég azoknak a hazai fejlesztőknek, akik billentyűzetet ragadtak, hogy valami egészen egyedit hozzanak létre. Bár az ötlet itt sem lett teljesen eredeti, de ma már elég nehéz volna újat alkotni. A fejlesztők abból indultak ki, hogy minden emberben ott lakozik egy kis gonosz, és mindenki szereti időnként a földről elrugaszkodva jól érezni magát. Ezekkel az elképzelésekkel született meg végül az eMaffia online gengszter szerepjáték, amely még csak 3 hete indult el, de már több mint 400 játékost számlál.
 
Belépve egy letisztult és igényesen kialakított kezelőfelület fogad minket. Az egyszerűség és az átláthatóság könnyen kezelhetővé teszi még azok számára is, akik nincsenek hozzászokva a böngészőben játszható játékokhoz. Pár óra játék után már mindenki teljesen otthonosan tudja már gengszterének életútját irányítgatni. A menürendszerben használt kifejezések ugyan eltérnek a megszokottól, de hamar ki lehet ismerni és meg lehet ezt is szokni. A kinézet mellett azért érdemes szót ejteni a lehetőségekről is. Ahogy végig néztem a menüpontokat találtam pár hiányosságot, de ami egy ilyen játékba kellhet, az már most szerepel benne: lehet lopni, rabolni, védelmi pénzt szedni, és ha egy kis társas bűnözésre vágyunk, akkor játékostársat választva műkincset is rabolhatunk. Amennyiben pedig fitogtatni szeretnénk az erőnket, lehetőségünk nyílik a többi gengszter megtámadására is. Emellett persze elmehetünk egy kis illegális autóversenyzésre, és fekvenyomóversenyen is megmutathatjuk, hogy milyen erősre edzettük ki magunkat - de persze a szerencsejáték sem maradhatott ki a játékból.
 
Már most funkciókban gazdag a játék, de azért még van mit fejleszteni rajta. A verziószámot elnézve (v0.8b) a fejlesztők sem érzik befejezettnek a munkájukat, mivel ellátták egy béta jelzővel. Bizonyára bele fog kerülni még pár érdekes és hasznos funkció, mint például a családalapítás. Ha pedig valaki kedvet kap egy kis online gengszterkedésre, a játék honlapján tudja regisztrálni magát.
 
Forrás: jatekok.hu

2014.05.11. 12:05

<< Vissza