Alig fél évvel később, azaz 2011. november 29. napján, ugyan ez a hirportál az alábbi cikkel jelent meg játékunkról. Nagy elismerés ez számunkra.
 
Korábban már beszámoltunk egy hazai fejlesztésű játékról. Akkoriban mintegy 400 játékost számlált az eMaffia (online maffia/gengszter szerepjáték), mára több mint 3000-ren élvezik a játékot. Nos, azóta eltelt egy kis idő, és a még gyerekcipőben járó fejlesztések és tagok számai egészen kinőtték magukat. A fejlesztők szorgosan dolgoztak, és rengeteg újítást tettek be e cseppnyi idő alatt a játékba. Nézzük meg mikkel bővült a játék.
 
Először is a családot említeném, amellyel végre kiérdemelte elismert helyét a maffiózós játékok között. Családon belül a játékosok számos előnyre tehetnek szert. Saját illegális üzleteket vásárolhatnak meg - pl. bordélyházat vagy droglabort -, amelyekből felfejlesztése után sok pénzt vehetnek majd ki. Továbbá lehetőség van a családtagoknak szervezett bűnözésekben is részt venniük, amelyek, ha jól szervezettek, ismételten csak szép zsákmánnyal bővíthetik a bankszámláikat.
 
Második, legszembetűnőbb változás a prémium-szolgáltatás megjelenése. A prémium-szolgáltatással semmi olyan dolgot nem tudnak a játékosok megvenni, amelyet szorgalmas, ám prémiummal nem rendelkező játékosok nem érnének el. Hogy akkor mire is jó a prémium? E szolgáltatással rendelkező játékosok időt spórolhatnak meg. Például két bűnözés közötti időre feleannyit kell várni, vagy éppen egy jó ügyvéddel kiválthatja magát a játékos a sittről.
 
Ezenkívül számos kisebb-nagyobb fejlesztésre is sor került, mint például a sportfogadások kibővítése számos új sportággal, a szerencsejáték kiterjesztése (lottó, sorsjegy), továbbá a küzdelmeket kissé átalakították: amennyiben alacsonyabb szintű játékos támad magasabb szintűt, a nagyobbnak lehetősége van a támadástól számított 24 órán belül revansot vennie ellenfelétől. Emellett újabb bűnözési formákkal bővült a kínálat a játékosok számára, természetesen nagyobb összegekért. Itt említeném meg azt a sajátos bűnözési formát, amelyet tiszteletpontokért lehet űzni, s amelynek beszerzésére pedig több lehetőséget is biztosítottak a fejlesztők.
 
A gyógyszertár, és tölténygyár, továbbá a night club kibérelhetővé vált a játékosok számára. Cserébe a bérlők részesedést kapnak az eladott termékekből (pl. töltény: 10$/db, ebből a jutalék 2$).
 
A száguldás, és az autók kedvelőinek, újabb gyakorlópályákat fejlesztettek ki, amelyek segítségével több vezetési tapasztalatot zsebelhetnek be, ezáltal nagyobb esélyjel nyerhetnek ellenfeleikkel szemben. Egyedi jármű legyártatására is lehetőségük adódott a játékosoknak, ez azonban aranyba kerül. Aki szeretné nagy becsben tartott járműveit mások számára megtekinthetővé tenni, nincs más dolga, mint venni egy garázst, majd beparkolni szebbnél szebb járgányait.
 
Küldetések kerültek be a játékba, amelyek céljai: minél több bűnözés, harc (kutyaviadal, utcai verseny, küzdelem) vagy szerencsejáték megnyerése. Minden egyes küldetésnél szerezhető maximális pénz: 1 millió dollár. Ezáltal tehát a játékosok „ingyen” pénzhez juthatnak, hisz nem kell mást tenniük, csak játszani.
 
A fejlesztők elkezdték a játékot a felolvasó szoftvert használók (gyengén látok, vakok) számára is optimalizálni. Mint megtudtuk, a játékosaik között tudhattak egy gyengén látó játékost, aki felhívta a figyelmüket minden nehezen használható részre, amit sikerült maradéktalanul javítaniuk, ezáltal élvezhető játékká alakították a fogyatékkal élő játékosok számára is az eMaffiát.
 
Ha saját magatok szeretnétek szemügyre venni a játékot és annak újításait, nincs más dolgotok, mint ellátogatni annak webhelyére.
 
Forrás: jatekok.hu

2014.05.11. 12:09

<< Vissza